Skoda модернизира Octavia съвсем наскоро, но моделът 5E се произвежда вече четвърта година и в Млада Болеслав вече работят над следващото поколение. То ще се появи през 2020 г. и ще предлага някои доста нетипични за Голфовия клас екстри, съобщава L'Automobile Magazine, цитирано от Факти.бг.

Според френското списание четвъртата генерация на Octavia (пета ако се брои моделът от 1959-1971 г.) ще запази противоречивия дизайн предницата с двойни фарове. Подобна оптика имаше предишната E-Klasse на Mercedes-Benz и решението на чешките дизайнери далеч не бе посрещнато с овации от всички.

Вижте как изглежда настоящият "спорен" фейслифт на Skoda Octavia >> >> >>


Както и досега, Octavia ще бъде построена на модулната платформа MQB. Теглото обаче ще намалее в резултат от използването на олекотени материали. За първи път в историята на модела ще има изцяло електрическа версия.

От Skoda винаги са се старали да предлагат нещо в повече от конкуренцията и новата Octavia няма да погази тази традиция.

Моделът ще може да се поръча със система за автоматично управление, която ще се намесва в опасни ситуации дори в изключено състояние. Също както немските лимузини от висш клас чешкият лифтбек ще умее и да паркира самостоятелно.