На 26 април в култовия клуб „Ялта” в самото сърце на София се състоя родната премиера на най-новото поколение на емблематичния Suzuki Swift.

Swift отразява по възможно най-добрия начин опита на Suzuki в производството на компактни автомобили, но също така той подчертава и отдадеността на компанията в създаването на автомобили със спортен дух, които носят максимално удоволствие от шофирането.

Вижте как изглежда новото Suzuki Swift >> >> >>



Създаден на база на концепцията Swift Innovation изцяло новото поколение на модела притежава съвременен дизайн и е оборудвано с всички актуални технологии на японския производител.

Swift се отличава с младежкия си и спортен дизайн, двигатели, които предлагат подобрена динамика и икономичност, богатата линия на модела – разнообразие от двигатели и скоростни кутии, конкурентно оборудване, надвишаващо средното за класа ниво, съвременни системи за активна и пасивна безопасност, система за задвижване на четирите колела ALLGRIP AUTO.

Първото, което прави впечатление в новото поколение на Swift е тенденцията към положително намаляване на някои основни характеристики за автомобила – тегло (от 960 кг до 840 кг) и радиус на завиване (с 0,4 м по-малък), и постигане на много конкурентни нива на други показатели – 5% по-икономичен, 8 % по-аеродинамичен, 25% повече пространство в багажното отделение.

Обобщено размерите на автомобила са: дължина: 3840 мм, широчина: 1735 мм и височина: 1495 мм.

Новият Swift разполага с 265 литра пространство за багаж, което е с 54 литра повече от предишния модел.

Новият Swift е оборудван с два двигателя:

- 1.2-литров 4-цилиндров атмосферен бензинов двигател DUALJET с 90 к.с. и 118 Нм въртящ момент

- 1.0-литров 3-цилиндров турбо бензинов двигател BOOSTERJET с 112 к.с. и 150 Нм въртящ момент

Средният разход и на двата агрегата е около 4 литра на 100 километра.

Освен това и двата мотора могат да се комбинират с позната вече от моделите Baleno и Ignis полу-хибридна система на японците SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki).

Ценовата листа на новото Suzuki Swift стартира от 23 390 лева.