От както Ford реши да превърне Mustang в глобален модел спортната кола се радва на значителен интерес. И докато 2015 година бе рекордна в много отношения, то през 2016 Mustang успя да се превърне в най-продаваната спортна кола на света, разкриват данните на IHS Markit.

Вижте как изглежда новият Mustang >> >> >>



Най-големият интерес към модела е в Китай и Германия, като за първи път в историята на модела се произвежда и версия с десен волан - за Англия и Япония.

У нас всеки трети продаден спортен автомобил през 2016 г. е бил Mustang.

Българските собственици купували по-често по-големия 5.0-литров V8 двигател – всеки четири от пет са го избрали, а любимият цвят е червеният.

Двигателната гама на Ford Mustang започва с 2.3-литров EcoBoost двигател с 314 к.с. и 432 Нм въртящ момент.

Входящата версия на Ford Mustang би зарадвала европейските потребители със сравнително ниския, като за класа си, среден разход на гориво от 8 литра на 100 км и възможността да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.8 секунди.

Задвижването на върховия вариант се осъществява от масивен 5.0-литров V8 агрегат с 418 к.с. и 530 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 4.8 секунди. Средният разход на гориво е между 12 и 14 литра на 100 км.

Ценовата листа на Ford Mustang в България започва от 79 200 лева.

От Северния полярен кръг до Средиземноморието Ford Mustang оглави класациите по продажби на спортни автомобили на пазарите в Европа“, сподели Ролант де Ваард, Вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford Европа.

През първата пълна година на продажби в Европа, клиентите са поръчали 15 335 Mustang-а на 20-те големи пазари. Mustang е най-продаваната спортна кола на Стария континент, включително Франция, Швеция, Полша, Чехия, Унгария, Румъния, Финландия, Гърция и България.