В 10 часа на 29 април автомобилите ще бъдат посрещнати на един от входовете на града. В 11.30 часа следва обиколка на града, а в 12 часа те ще бъдат разположени на централния площад "Хаджи Димитър", съобщава БНР.

След класирането и награждаването на отличените, ще има състезание по майсторско управление. През миналата година в парада са участвали 124 автомобила и около 40 мотоциклета. Тази година се очаква участниците да са повече.

Колекционери от София, Стара Загора, Бургас, Варна, Хасково, Кубрат, Русе и други градове ще представят своите автомобили.

Ще участват и всички членове на сливенския ретроклуб. Намерението на организаторите е за първа година да бъде показан и камион.

Сред най-редките и ценни автомобили е "Джаует" от 1925 г., който тази година ще направи своят дебют на сливенския ретропарад.

Автомобилът е собственост на известния колекционер Тодор Деляков от Поморие, а някога е принадлежал на лондонския Музей на историческите автомобили. Друг интересен автомобил е един Студибейкър от ретроклуба в Стара Загора.

Организаторите от ретроклуба ""Туида класик" искат да превърнат парада в ежегоден пролетен празник. В него ще участват и деца от Детския комплекс, мажоретен състав и оркестър "Карандила джуниър".

Идеята е малките оркестранти да участват в обиколката на града, свирещи в ретрокамион "ГАЗ".
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили