Opel Grandland X има свеж дизайн и средни по-големина размери. Моделът е дълъг 4477 мм, широк 1844 мм и висок 1636 мм при междуосие 2 675 милиметра.

Това го прави 20 сантиметра по-голям от другия представител на семейството - Crossland X и с 10 см - от Nissan Qashqai. Багажникът поема 514 литра (1 652 при сгъната задна седалка) или с 84 литра повече, отколкото японския бестселър.

Вижте как изглежда Opel Grandland X >> >> >>


От Opel не разкриват с какви двигатели ще се оборудва новият им кросоувър. Те обаче надали ще се различават от моторите на френската рода. 3008 и Citroen C5 Aircross са достъпни с бензинови агрегати с обем от 1.2 до 1.6 литра (130-165 к.с.) и дизели с мощност до 180 коня, предава Факти.

Както често се случва в избуяващия сегмент на кросоувърите напоследък, Grandland X ще се предлага само с предно предаване въпреки офроудърското пардесю, което е надянал. Функциите на двойното задвижване ще се опита да поеме системата Grip Control, която оптимизира работните алгоритми на стабилизиращата програма и системата против пробуксуване към пътните условия.

В оборудването на Grandland X влизат адаптивен круиз контрол, 360-градусово видеонаблюдение, адаптивни светодиодни фарове, подгряване на волана и седалките, безжицно зарядно за мобилни устройства и др.

Новият кросоувър Grandland X ще се прави в завода на PSA в Сошо, Франция.

В това няма нищо странно, тъй като за разлика от предшествениците си моделът не е базиран на платформа на General Motors, а на EMP2 архитектурата на PSA.

Всъщност бъдещият конкурент на Nissan Qashqai и Volkswagen Tiguan може да се смята за френски автомобил, тъй като представлява технологичен близнак на Pugeot 3008 и Citroen C5 Aircross.

Новият кросоувър на Opel ще дебютира пред публика на изложението във Франкфурт през септември, а продажбите започват в началото на 2018 г.