Swift е емблематичен модел в гамата на японския производител с над 5,4 милиона продадени автомобила в света от неговата първа поява през 2004 година. През тези години компактният градски хечбек спечели славата на изключително надежден и икономичен автомобил с характерен спортен стил и отлично управление.

Вижте как изглежда новото Suzuki Swift >> >> >>


Неговата пълна промяна се фокусира върху постигане на иновативен дизайн, който представя нов прочит на познатото вече емоционално и динамично присъствие, и подобряване на ключовите характеристики за максимално удоволствието от шофирането.

Новият Swift е 10 мм по-къс от сегашния Swift, което го прави по-лесен за управление.

С междуосие, което е с 20 мм по-дълго в сравнение с предшественика си, този симпатяга създава по-голям простор в купето. Новият Swift е с 15 мм по-нисък и с 40 мм по-широк, което придава на превозното средство съвсем нов силует.

Обобщено размерите на автомобила са: дължина: 3 840 мм, широчина: 1 735 мм, височина: 1 495 мм.

Той е оборудван с изключително лека и здрава платформа от ново поколение "HEARTECT" и днес тежи едва 840 кг., което е гарант за вдъхновяващи преживявания зад волана, наситени с радост от преодоляването с лекота на криволичещи пътища при това със завидна икономия на гориво.

Като типичен SUZUKI-автомобил новият Swift поставя безопасността на пътниците и пешеходците на първо място и е оборудван със съвременни технологии за сигурност.

От SUZUKI MOTOR CORPORATION разкриват и подробности около двигателите, с които ще се предлага новият Swift - 1,2-литров бинзинов DUALJET и 1,0-литров бензинов турбо BOOSTERJET.

Като вариант и при двата бензинови двигателя ще се предлага комбинацията с позната вече от моделите Baleno и Ignis полу-хибридна система на японците SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki).

Появата на изцяло новия Swift обещава една вълнуваща пролет за феновете на SUZUKI не само в Европа, но и у нас – по информация от официалния вносител на марката в България МИРКАТ ООД продажбите на модела на нашия пазар ще започнат в края на месец април.