Французите представиха новия модел на елитния бранд DS малко преди автошоуто в Женева, където автомобила ще направи публичният си дебют през идната седмица.

DS7 Crossback впечатлява с елегантната си визия, подчертана от плавните линии, скосения покрив и използваните хромирани елементи. Моделът разполага и с доста масивна радиаторна решетка и интегрирани в бронята LED светлини за мъгла.

Вижте как изглежда DS7 Crossback >> >> >>



Едно от най-интересните нововъведения е свързано именно с предните светлини, които могат да се завъртат на 180 градуса, да променят интензивността си спрямо пътната обстановка, а при отваряне на вратите да светват в "кралско лилаво".

Идеята е цялостното усещане за DS7 Crossback да се доближава до това за скъпоценен камък.

Автомобилът е създаден на базата на модулната платформа EMP2, която се използва от Peugeot 308, Peugeot 3008, Peugeot 408 и Citroen C4 Picasso.

Кросоувъра има дължина от 4570 мм, широчина от 1890 мм и височина от 1620 мм. Багажникът има обем от 628 литра, но при свалени задни седалки полезното пространство става 1750 литра.

Ако трябва да определим интериорът с една дума, то тя може да бъде "дигитализиран" Това е така, заради големият 12-инчов дисплей на инфотейнмънт системата и 7-инчовият екран, заместващ традиционните уреди на таблото.

Тапицираният с премиум кожа салон и металичните декоративни елементи превръщат DS7 Crossback в истински луксозен автомобил.

Двигателната гама включва няколко дизелови и бензинови агрегата с мощност между 130 к.с. и 225 к.с., но най-интересна е хибридната плъг-ин система с комбинирана мощност от 300 к.с.

Този вариант разполага с един бензинов двигател с 200 к.с. и два електромотора - всеки с 50 к.с. Електромоторите са разположени на предната и задна ос и са свързани с батерия с капацитет от 13 кВтч.

В изцяло електрически режим автомобилът може да измине 59 километра.

Хибридната версия е и единствената, която се предлага със система за задвижване на всички колела, като другите варианти са с предно задвижване.

За сметка на това DS7 идва с адаптивно окачване и камера, която засича всякакви неравности по пътя и настройва всеки един амортисьор по отделно в зависимост от това дали ще следва дупка.

Автомобилът разполага и с полуавтономна система, която може да паркира сама и адаптивен круиз контрол.

Изключително интересно решение е колата да бъде оборудвана с камера за нощно виждане, която сканира пътя и може да открие обекти на разстояние до 100 метра. Когато системата засече нещо тя предупреждава шофьора.

Продажбите на DS7 Crossback ще стартират през втората половина на тази година, а ценовата листа ще започва от около 60 000 лева.