Новият универсал ще получи името Panamera Sport Turismo и не е изключено да бъде показан в началото на следващия месец в Женева, предава Факти.

Ако това не се случи, то Panamera Sport Turismo ще бъде демонстрирана или в Китай или в САЩ, където са едни от най-силните пазари на марката. Иначе, за желанието на Porsche да пусне комби вариант се говори отдавна.

Вижте как ще изглежда Panamera Sport Turismo >> >> >>


Още през 2012 година от компанията показаха една такава концепция, но до момента германците не се решаваха на следващата стъпка - серийно производство. Явно сега часът е настъпил, а обяснението е много просто.Panamera не се слави с особено голям товарен отсек, а за четириместен луксозен автомобил това си е съществен недостатък. Освен това комбитата в Европа и САЩ са доста популярни и т.нар. премиум сегмент също има нужда от тях.

Въпреки по-големите товарни възможности, новата Panamera Sport Turismo ще си остане луксозен драйвърски автомобил. Комбито ще получи същите мощни двигатели от стандартната Panamera, като и окачването ще е адаптивно.

Освен това от компанията не смятат да спират с експериментите. По неофициални данни, след комбито на хоризонта се задават двуврато купе и даже кабриолет, които ще се правят на базата на Panamera.