Колата не само е с 20 см по-дълга - до общо 4,30 метра, но и разстоянието между предната и задната ос е със 7 см по-голямо, което дава възможност за повече пространство за подвижната задна седалка.

Вижте как изглежда новото Mini Countryman >> >> >>


Товарният капацитет достига от 450 литра при изправени задни седалки до 1390 литра при спуснати.

Mini ще предлага и по-голямо разнообразие при двигателите за модела. Освен два бензинови двигателя (с мощност 136 к.с. или 192 к.с.) и два дизелови (150 к.с. или 190 к.с.) през идната година клиентите ще могат да избират още два по-крайни варианта, съобщава подразделението на BMW, цитирано от ДПА и БТА.

За спортните ентусиасти на разположение ще бъде версия John Cooper Works с 231 конски сили и 2,0-литров турбо бензинов двигател. По-пестеливите и екологично мислещите шофьори пък ще могат да се насочат към първия хибриден модел на Mini.

С трицилиндров бензинов двигател за предната ос и електрически за задната, хибридният автомобил ще има мощност до 224 конски сили, а на електричество ще може да изминава 42 километра.

За не-хибридните модели максималната скорост достига между 208 км в час за Mini Cooper D и 234 км в час за модела John Cooper Works.

Макар второто поколение Countryman да предлага повече възможности за двигатели, купето като цяло остава същото, посочва ръководителят на марката Себастиан Макензен.