Малката фирма VLF Automotive е основана от бившия президент на General Motors Боб Лъц и от бизнесмена Джилбърт Виляреал, а по-късно към тях се присъединява и дизайнера Хенрих Фискер.

Първата разработка на VLF представляваше спортен седан на име Destino, който се предлага на цена от $229 000. Това на практика е преоблечена Fisker Karma, в която е интегриран V-образен осмак от Chevrolet Corvette.Сега компанията реши да разшири моделната си гама, показвайки нов автомобил, представляващ голям всъдеход.

Именно тази кола бе определена от американските журналисти за "Най-уродливият автомобил" от салона в Детройт, предава Факти.

Въпреки доказаните качества на дизайнера Фискер, трябва да признаем, че този път виждането му за новата високопроходима кола не съвпада с вкусовете на публиката на салона.

Екстериорът наподобява на този на Hummer, а иначе в основата на VLF X-Series лежи агрегатна база от пикапа Chevrolet Colorado. Фактически конструкторите са разработили нова каросерия, доработили са окачването и салона, а всичко останало остава без изменения. Под капака се намира 3.6-литров бензинов шестцилиндров мотор, който е с мощност 305 конски сили.

Вижте как изглежда автомобилът >> >> >>


Към основния агрегат, максималният въртящ момент на който е 365 Нм, може да се монтира, както шестстепенна механична скоростна кутия, така и шестдиапазонен автомат. Най-интересното обаче е, че този огромен и странно изглеждащ автомобил няма да се продава на територията на САЩ, а ще се експортира в Европа и Азия. Цената ще е $70 000, а годишното производство - 300 екземпляра.