Прототипът е наречен Vmotion 2.0 и включва всички стилистични особености, които ще открием в бъдещите модели на японската марка.

Вижте как изглежда Nissan Vmotion 2.0 >> >> >>



Екстериорът има ясно изразен агресивен стил, подчертан от тънки светлини, остри линии и масивна срапецовидна радиаторна решетка.

Vmotion 2.0 е седан, но автомобилът се доближава до концептуалния хечбек Sway, който също имаше доста остри и разчупени линии.

Вижте как изглежда Nissan Sway >> >> >>


Nissan Vmotion 2.0 е оборудван със система за автономно управление ProPILOT, първата версия на което дебютира с минивана Serena. При активация на автономната система на Vmotion 2.0. се включва специална подсветка под емблемите отпред и отзад, предава Факти.

Концепцията разполага и с врати без централна колонка, като задните се отварят обратно на общоприетия начин. Цифровият приборен панел и мултимедийният екран са обединени в един общ блок, управлението на който става от тъчпад на централната конзола.

Аудиосистемата също ще впечатли маниаците на тема саунд. Тя е Bose UltraNearfiel Speakers и може да контролира направлението и интензивността на звука, като това се случва автоматично при извънредни ситуации. От Nissan обаче не разриват никакви подробности относно двигателя.