Автомобилът показва как японците си представят бъдещето, в което изкуственият интелект се учи да управлява автомобила заедно с шофьора, правейки по този начин връзката между човека и автомобила още по-силна.

Изкуственият интелект на колата е наречен Yui и научава всичко за шофьора - неговите навици, поведение на пътя, чести или инцидентни спирки и дори натискане на клаксона и начин на превключване между дълги и къси светлини, за да направят автопилота "по-човечен".

С изкуствения интелект Toyota се опитва да постигне и още нещо - да създаде кола, неспособна на пътни инциденти.

Системите налични в Concept-i са върховата еволюция на днешните системи за безопасност, като на практика автомобилът няма да може да се движи извън определените граници.

Вижте снимки >> >> >>


Що се отнася до екстериора, той е доста футуристичен и флуиден, разчитащ на доста светещи LED елементи. Колата има панорамен покрив, а вратите имат доста повече стъкло, за да се създаде усещане за простор.

Освен стопове, на задницата е разположена и сигнализираща светлинна система, която изписва определени предупреждения към автомобилите зад вас.

Вижда се, че автомобилът няма странични огледала, които по всяка вероятност са заменени от камери.

Toyota работи със специалисти от MIT и Станфордския Университет, за да осъществи всички заложени вв концепцията технологии.

Според специалистите подобен автономен автомобил може да дебютира до края на следващото десетилетие.