Hyundai вече се прослави с модела Tucson Fuel Cell, който постигна рекордно висока скорост за водороден автомобил от 152 км/час. Новият, усъвършенстван модел ще предложи и по-голям пробег, като така Hundai ще отговори на предизвикателството от японските си конкуренти, съобщава японската агенция Nikkei, цитирана от technews.bg.

Вижте настоящото поколение на Hyundai Tucson Fuel Cell >> >> >>


В близките две години Hyundai ще пусне две нови возила с водородни клетки – автобус и спортен кросоувър. Водородният SUV ще има с 30% по-голям пробег от своя предшественик, или около 560 км, твърди Nikkei.

Моделът на Hyundai от първо поколение, пуснат през 2013 г., изминава 426 км с пълен резервоар. Основният японски конкурент – Toyota Mirai, който излезе през 2014 г., има пробег 502 км.

Журналист пи вода от Toyota Mirai >> >> >>



Новият Tucson Fuel Cell се очаква на пазара през януари 2018 г., без промяна в цената – тя ще остане 60 млн. вона (50,280 хиляди долара). Освен това купувачите ще могат да ползват субсидия от над 20 млн. вона, осигурена от корейското правителство с цел насърчаване на екологичния транспорт.

Hyundai ще кръстоса шпаги с Toyota и при водородните автобуси. Корейската компания ще започне да маркетира своя модел през 2017-та – годината, в която се очаква Toyota да пусне собствен автобус с водородни клетки.

Lexus ще прави водороден кросоувър >> >> >>