Дизайнът на модела е еволюционен, като основните новости са свързани с по-заоблената предница, новите предни светлини и фарове за мъгла. Запазена е тенденцията Fiesta да се доближава визуално до по-големия Focus.

Вижте снимки >> >> >>



Интериорът е станал доспа по-луксозен. Таблото е изградено от меки на допир материали, а приятно впечатление правят воланът, подлакътникът и хромираните или оцветени декорации. Най-голямата новост в салона е свързана с инфотейнмънт системата, която вече разполага с 8-инчов сензорен дисплей. Автомобилът може да се поръча и с висококачествената аудио система B&O Play.

Налични са и системи, подпомагащи водача, като асистент за запазване на пътното платно и асистент, помагащ при успоредно паркиране.

Двигателната гама на модела включва малообемни 3-цииндрови и 4-цилиндрови бензинови и дизелови агрегати.

Малкият 1.0-литров 3-цилиндров бензинов двигател EcoBoost вече разполага със система за деактивиране на цилиндрите, която трябва допълнително да понижи разхода на гориво.

Новата Fiesta ще се предлага в четири варианта, като към познатите Titanium, ST и Vignale се добавя и "офроуд" версията Active, която е с по-голям пътен просвет и има рейки на покрива, както и защитни хромирани елементи.

Продажбите на новия Ford Fiesta ще стартират в началото на 2017 година.