Opel OnStar cвързва клиентите на системата със специално обучен служител, който да помага на шофьора. Системата осъществява автоматично повикване на бърза помощ и полиция в случай на катастрофа и помага при намирането на откраднати автомобили.

Функцията Stolen Vehicle Assistance, дава възможност на OnStar да блокира запалването на автомобила и да изпрати дистанционно сигнал, с който да предотврати стартирането на двигателя.

Функцията за блокиране на запалването Ignition Block на свой ред дава възможност на Opel OnStar да изпрати дистанционно сигнал, с който да предотврати стартирането на двигателя на вече обявен за откраднат автомобил.

Чрез системата OnStar и приложението myOpel, водачите могат удобно да програмират бордовата навигационна система с помощта на своя смартфон. Необходимо е просто да въведат желаната крайна точка в своя смартфон или да я изберат от списъка с адреси и да я изпратят в паметта на навигацията в автомобила само с натискане на един бутон.

С цел предотвратяване на глобите за паркиране, потребителите на приложението myOpel могат да включат таймер за времето на употреба на паркомястото, който да ги подсеща за изтичането му.

Услугата Opel OnStar се предлага у нас с годишен абонамент, струващ 199.95 лева.