Екстериорът на кросоувъра е доста атлетичен и взаимства множество стилистични елементи от новата Alfa Romeo Giulia. Италианският SUV има нисък център на тежестта.

Alfa Romeo са публикували снимки на спортния Quadrifoglio вариант на Stelvio, който се характеризира с по-големи въздухозаборници и въздуховоди на предния капак.

Вижте снимки >> >> >>


Върховата версия ще се задвижва от 2.9-литров V6 битурбо агрегат, разработен от Ferrari и имащ мощност от 505 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 3,9 секунди.

По този начин Alfa Romeo Stelvio ще се превърне в един от най-бързите SUV модели в света, като анализаторите твърдят, че той ще е по-евтин от доста свои конкуренти с подобни характеристики.

Друга приятна новина е, че Stelvio ще е чистокръвен всъдеход, защото дори базовата версия ще бъде със система за задвижване на всички колела.

Интериорът също е сходен с този на Giulia, като върховия вариант ще има спортни карбонови седалки на Recaro и аудиосистема с 14 високоговорителя на Harman Kardon с мощност от 900 вата. Салонът е тапициран с черна кожа, като някой елементи са облицовани с алкантара, а шевовете са контрастно червени. Инфотейнмънт системата ще разполага с 8,8-инчов екран, като при базовата версия той ще бъде по-малък - с диагонал от 6,5 инча.

Продажбите на Alfa Romeo Stelvio ще стартират през втората половина или дори в края на 2017 година.