Новото Rio е станало малко по-спортно. Радиаторната решетка следва дизайнерския език на корейската марка, фаровете са големи и изразителни, а покривът завършва с дискретен спойлер.

Вижте снимки >> >> >>


Интериорът е най-просторният в своя клас, като вместимостта на багажното отделение е 325 литра в стандартна конфигурация.

Салонът изглежда стандартно за класа си, но на таблото е монтиран сензорен дисплей за инфотейнмънт системата, който е с интегрирани Android Auto и Apple CarPlay.

Автомобилът е оборудван с последни технологии за защита на водача и ще бъде първият автомобил в класа на свръхмалките хечбеци, който ще има система за автономно аварийно спиране и разпознаване на пешеходци.

Новото Rio ще се задвижва от широка гама бензинови и дизелови двигатели. Под капака на хечбека ще открием и новите 1.0-литрови 3-цилиндрови T-GDI двигатели на KIA (турбо бензинови агрегати с директно впръскване), които обещават нисък разход на гориво.

Новото Rio ще се произвежда в завода на KIA в Сохари, Южна Корея. Четвъртото поколение на хечбека ще пристигне в дилърските центрове на марката през първото тримесечие на 2017 г.