Toyota C-HR за пръв път бе показана като концепция на автошоуто в Париж през 2014 година, а за щастие на феновете производствената версия запазва дизайна на студията.

Японците бяха разкрили екстериора на своя нов кросоувър, който разполага с извити фарове, раздути задни калници, скосен покрив с монтиран заден спойлер и стопове във формата на бумеранг.

Досега обаче не се знаеше как ще изглежда автомобилът от вътре.


Вижте снимки >> >> >>


Интериорът запазва футуристичният стил на кросоувъра и комбинира ориентиран към водача кокпит с просторно и широко пространство в купето.

За модерната атмосфера помага дизайнът на инфотейнмънт системата, която едновременно изпъква и се слива с централната конзола.

От 8-инчовия сензорен дисплей на инфотейнмънт системата ще имате достъп до всички опции за настройка на автомобила.

Toyota C-HR ще разполага с множество системи за сигурност, като добре познатите: Pre-Collision система за разпознаване на други коли на пешеходци, адаптивен Cruise Control, асистент за напускане лентата на движение, автоматично превключване между къси и дълги светлини, както и разпознаване на пътните знаци.

При най-високото ниво на оборудване клиентите ще имат на разположение още отопляеми седалки, безключов достъп и стартиране на автомобила, затъмнение стъкла, интериорен салон в комбинация от кожа и текстил и полуавтономна система за паркиране.

Аудиосистемата е с мощност от над 500 вата и разчита на 9 високоговорители на JBL.

В Европа клиентите на марката ще могат да избират първоначално от два варианта за задвижване на кросоувъра.

По-традиционно настроените потребители ще могат да изберат 1.2-литров турбо бензинов двигател, познат от последното поколение Auris. Агрегатът ще има мощност от 116 к.с. и 185 Нм въртящ момент, като комбинираният разход ще е 5.7 л/100 км.

Потребителите интересуващи се от по-високи нива на икономия и екологичност ще могат да изберат новата хибридна система на Toyota с мощност от 122 к.с., която обещава реален среден разход от 3.7 л/100 км.

Toyota C-HR ще може да бъде поръчана и във вариант със задвижване на всички колела, а продажбите на кросоувъра ще стартират тази есен.