Faraday Future "скромно" заявяват за себе си, че "са готови да поведат цялата автомобилна индустрия в бъдещето", а за целта компанията вече е наела "стотици от най-добрите сред най-добрите технологични таланти, работили преди за сегашните най-иновативни компании".

Първият автомобил на марката ще дебютира през 2017 година и ще бъде "100% електрически, без вредни емисии, напълно свързан и с високи нива на персонализация".

Моделът ще има батерия с капацитет от 98 кВтч - с 15% повече от Tesla Model S, но максималният пробег на електромобила все още не е разкрит.

Вижте снимки >>

Екипът на Faraday Future включва някои доста известни имена.

Главен инженер на бъдещия електромобил е Ник Сампсън, работил преди в Tesla върху Model S и шасито й. Главен дизайнер е Ричард Ким, които е създал концепциите на BMW i3 и i8.

Отдела за акумулатори ще оглави Портър Харис - специалист, работил преди в SpaceX. За двигателите на Faraday Future ще отговаря Силва Хити, които е разработил задвижването на Chevrolet Volt.

Списание MotorTrend твърди, че с дизайна на интериора и външността ще се занимават бивши сътрудници на Lamborghini, Ferrari, BMW и Land Rover.

Централата на Faraday Future се намира в бившия технологичен център на Nissan в Калифорния, а компанията вече има 200 служители, като през 2016 година те ще нараснат до 300.

"Ние не сме Tesla, не сме и Fisker. Ние не се шегуваме", заявяват уверено от новата калифорнийска компания за електромобили.