КНДР определено не е един от най-големите автопазари и след внасянето на 200 бройки от Hawtai Lusheng E70, китайската кола се е превърнала в най-често срещания нов автомобил по пустите северно корейски улици.

Официалната причина за държавната поръчка - модернизирането на флотилията от пхенянски таксита.

Какви са най-продаваните коли в Иран?


Khodro Samand - е номер 1 в седаните, като колата е базирана на Peugeot 405. През 2014 година са били произведени 100 000 бройки от автомобила. Тази година в плановете на иранците влиза да изнесат 10 000 автомобила с марката Khodro за Русия, след като компанията обяви, че ще се завърне на руския пазар. Колата се предлага и на турския пазар, където началната й цена е 14 500 долара.

Saipa Tiba обаче е най-продаваната кола в Иран, като данните за май показват, че 29 079 коли са слезли от поточните линии, твърди bestsellingcarsblog.

На пазара в Либия най-търсени са пикапите, като това става с оглед на използването на полезния им багажен обем за пренос или дори монтиране на... оръжия. В резултат на това най-продаваният модел в Либия е... ZhongXing Grand Tiger.

Китайският автопроизводител е получил поръчка за 5000 бройки от пикапа, който се е превърнал в любимец на правителствените и антиправителствените бойни групи, заради своята евтина цена и лесна експлоатация.

И като говорим за китайски коли, най-продаваният модел в Поднебесната империя е Wuling Hong Guang. Автомобилът е мултифункционален миниван, от който през 2014 са продадени рекордните 1.4 милиона бройки.

Вижте снимки >>