Новото поколение на флагманския модел на баварците идва с амбициите да е най-луксозният, най-комфортният и като цяло най-добрият автомобил, който някога компанията е създавала в този клас.

Вижте снимки >>


Екстериор

Колата е с еволюционен екстериорен дизайн и разполага с познатата предна престилка с типичната за BMW решетка с двойка "бъбреци", която е заобиколена от LED фарове (стандарт), като клиентите могат да поръчат и светлини с лазерна технология.

Луксозният седан има и LED фарове за мъгла, отвори за въздух на предните калници и доста хромирани елементи. Сред другите акценти са L-образни стопове и разнообразие от джанти в размери, вариращи от 17 до 21 инча.

BMW ще продължи да предлага стандартни варианти на лимузината и такива и с по-дълго междуосие. Дългата база "стърчи" с 14 сантиметра пред своя събрат и разполага с по-просторна задна част на купето.


Интериор

BMW 7-Series идва кожена тапицерия, както и дървени декоративни елементи и алуминиеви акценти. Колата е с нова iDrive инфотейнмънт система със сензорен екран на мултимедията (за пръв път в BMW), както и технология за управление чрез жестове - често използвани команди могат да се задават с движение на ръката. Налице е и система за безжично зареждане на смартфони.

Желаещите да потънат в истински лукс могат да поръчат пакет "Executive Lounge" за варианта с удължено междуосие. Той включва 4-зонов климатроник, вентилирани седалки и електрически задни седалки с функция за масаж. В задната конзола се помещава сгъваема маса, има поставки за чаши и 7-инчов сензорен таблет.

Другите екстри включват стъклен покрив Sky Lounge Panorama (наличен за дългата база), съраунд система Bowers & Wilkins Diamond и пакет за климатичната инсталация, който йонизира въздуха и освобождава един от осем различни аромати.


Задвижване

Клиентите могат да избират между:

► 750i xDrive / 750Li xDrive с 4.4-литров TwinPower Turbo V8 двигател, който развива 450 к.с. и 650 Нм въртящ момент. Моделът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди. Максималната скорост е ограничена до 250 км/ч

► 740i / 740Li с 3.0-литров TwinPower Turbo шестцилиндров двигател с 326 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Този вариант спринтира от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди. Максималната скорост отново е 250 км/ч.

► 730d / 730Ld / 730d Xdrive / 730Ld Xdrive с 3.0-литров TwinPower Turbo шестцилиндров дизелов двигател, който развива 265 к.с. и 620 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 5,8 секунди, максималната скорост е 250 км/ч.

► 740e / 740Le / 740Le Xdrive - плъг-ин хибрид, който разполага с 2.0-литров TwinPower Turbo четирицилиндров бензинов двигател, работещ в комбинация с електромотор (95 к.с.) и литиево-йонна батерия. Общата мощност е 326 к.с., достатъчни за ускорение до 100 км/ч за 5,5 секунди и максимална скорост от 240 км/ч. Баварците обещават среден разход на гориво от едва 2.1 литра на 100 км. Хибридът може да измине до 40 км в изцяло електрически режим при скорости до 120 км/ч.

Всички модели са оборудвани с въздушно окачване с автоматично самонивелиране.

Новото BMW 7-Series ще се предлага и със система Executive Drive Pro. Тя регулира накланянето на автомобила в завои и прави окачването максимално комфортно, като успява да предвиди пътните условия пред колата и да настройва твърдостта на амортисьорите в зависимост от тях. За целта се използва информацията от навигационната система и стерео камера.

Сред новостите е възможността за дистанционно управление при паркиране. При него водачът може да излезе от автомобила и с помощта на специален бутон да активира функцията, след което автомобилът може сам да влезе в гаража или да се паркира на определено място.