Крайният резултат от работата на немците е, че Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid има обща мощност от 500 к.с. и 890 Нм въртящ момент.

От Brabus са успели да "изстискат" допълнителни 52 к.с. и 70 Нм от 3.0-литровия V6 турбо двигател, който като стандарт има 333 к.с. и 480 Нм въртящ момент.

В резултат на силовия тунинг, хибридната S-класа ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди - с 0.3 секунди по-бързо спрямо стандартната версия. Максималната скорост е останала електронно ограничена на 250 км/ч.

Brabus не разкриват средния разход на гориво на подобрения хибрид, но стандартният Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid харчеше средно едва 3 литра на 100 км.

Въпреки, че са заложили на подобряването на мощността на модела, Brabus са направили и някои изменения по външността на автомобила.

Вижте снимки >>

Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid вече разполага с изпускателна система от неръждаема стомана с 4 ауспуха, допълнителни LED светлини, боди кит с елементи от въглеродни влакна и разнообразна гама от алуминиеви джанти.

Интериорът на лимузината разполага с нови дървени и карбонови декорации, мултимедийна система iBusiness и тапицерия от премиум кожа.