Lamborghini планира да произвежда по 3000 бройки годишно от своя офроуд модел, който ще бъде базиран на концептуалния Urus и вероятно ще носи същото име.

Вижте снимки на концепцията >>

За да може производството на кросоувъра да стане факт, Audi, Lamborghini и Volkswagen ще инвестират "стотици милиони евро" в създаването на нови производствени линии, специални складове и в разширяване на изследователския и развоен център на марката.

Lamborghini Urus най-вероятно ще разчита на хибридна конфигурация за своето задвижване, а според слуховете общата мощност на модела ще бъде над 660 к.с.

Шефът на Lamborghini, Щефан Винкелман е заявил по повод на модела: "Това е голям успех за всички в Lamborghini. Стартирането на трета производствена линия утвърждава стабилността на растежа на компанията ни и поставя началото на нова ера".

Очаква се основните пазари на новия италиански суперавтомобил да са Китай, Германия, Русия, САЩ, Великобритания и страните от Близкия Изток.

Новият SUV ще се произвежда в заводите на марката край Болоня, Италия, и гордо ще въплащава ценностите на емблемата "Made in Italy", съобщават от италианската компания.