Tata Nano GenX идва със затъмнени фарове, ревизирана предница и интегриран в малък заден спойлер на покрива, а за да отговори на предизвикателствата на индийските пътища малката кола има пътен просвет от 180 мм.

Вижте снимки >>

Tata Nano GenX предлага общо 5 разновидности - 3 с механична трансмисия и 2 с автоматична скоростна кутия.

Именно в последните две се крие и най-голямата новост в индийския автомобил - автоматичната трансмисия Easy Shift и електрическото усилване на волана ePAS.

Интериорът на Tata Nano GenX ще предложи "уникално" за ценовия си клас цветово разнообразие, както и багажник с обем от 110 литра.

Индийците ще зарадват своите клиенти и с аудиосистема с 4 озвучителни тела и възможност за свързване с Bluetooth, USB или AUX - отново за пръв път в сегмента.

Tata Nano GenX се задвижва от 0.6-литров 2-цилиндров бензинов двигател с мощност от 38 к.с. и 51 Нм въртящ момент. Моделът разполага още и с по-голям 24-литров резервоар.

Версията на колата с ръчна скоростна кутия има среден разход на гориво от 4.2 литра на 100 км, а тази с автоматична трансмисия харчи средно 4.0 литра на 100 км.

Базовата версия на Tata Nano GenX ще се предлага за 199 000 рупии или около 5370 лв. "Върховата" версия на Nano GenX, която е с автоматична трансмисия, ще струва 289 000 рупии или около 7800 лв.