Миналата година от Volkswagen показаха фейслифта на свежия си хечбек Scirocco, но оставиха неговата гореща версия непроменена. Сега немците са поправили тази своя грешка, а обновеното Scirocco GTS идва с бонус от нови 10 к.с. и вече има мощоност от 220 к.с.

Вижте снимки >>


Екстериорът на горещия хеч се е сдобил с нови фарове, нови стопове с LED светлини и свежи 18-цолови лети джанти на Norwich, а срещу допълнително заплащане клиентите могат да поръчат и 19-цолови алуминиеви джанти на Lugano, панорамен покрив и биксенонови фарове.

Зад джантите се крие спирачна система с детайли, оцветени в агресивен червен цвят. Моделът разполага още с R-Line пакет, който допринася за спортния вид на колата, добавяйки нов спойлер и заден дифузьор.

От Volkswagen са избрали да оцветят колата в различни нюанси на сивото и черното, с което отдават почит на спортното Scirocco GTS от 1982 година.

Интериорът на обновения хечбек се е сдобил със спортен волан, тапицерия с контрастни червени шевове, нова инфотейнмънт система, педали от неръждаема стомана и скоростен лост с топка за голф. Налични са и хромирани декорации, а срещу допълнително заплащане автомобилът може да бъде оборудван с мултифункционален волан и кожена тапицерия.

Задвижването на горещия хеч се осъществява от 2.0-литров турбиниран бензинов двигател с 220 к.с., като максималната скорост на версията с автоматична трансмисия е 244 км/ч, а за варианта с механична скоростна кутия е 246 км/ч.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6.5 секунди.

Официалното представяне на обновеното Scirocco GTS ще бъде на автошоуто в Шанхай.