Audi Prologue Allroad е базирано на показания в Женева концептуален Prologue Avant. За разлика от него обаче, офроуд вариантът има с 77 мм по-висок пътен просвет.

Вижте снимки >>

От Audi наричат офроуд версията на Prologue "свежа интерпретация на типичния за Allroad стил, осигураваща ясен поглед към бъдещето на марката".

Audi Prologue Allroad е дълго 5.13 метра и впечатлява с по-дълга предница, скосен покрив, масивна шестоъгълна радиаторна решетка, матрични LED фарове и задни LED светлини.

За интериора на концептуалното офроуд комби можем да кажем, че е създадено изцяло в съответствие с идеята за "безбутонно бъдеще" на Audi и включва няколко сензорни OLED дисплея и върхова инфотейнмънт система.

Задвижването на Prologue Allroad се осъществява от хибридна конфигурация, включваща 4.0-литров бензинов TFSI двигател, развиващ 605 к.с., електромотор и литиево-йонни батерии с капацитет от 14.1 кВт/ч.

Общата мощност е 743 к.с. и 900 Нм, като благодарение на това и на 8-степенната автоматична скоростна кутия автомобилът може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди.

Средният разход в хибриден режим е едва 2.4 литра на 100 км, а разчитайки само на електричество колата може да измине 54 километра.

 Audi Prologue Allroad ще направи своя дебют на автошоуто в Шанхай.