Специалната версия на Mulsanne е наречена Speed Blue Train и разполага с ревизирана радиаторна решетка, черни лети джанти и вид, напомнящ слабо за оригиналния Speed 6.

Юбилейният модел има специален интериор с елементи, напомнящи на тези от оригиналната кола от преди 85 години, както и специални плочи.

Според шефа на Bentley, отговарящ за наследството и колекциите на марката - Ричард Чарлсуърт, Blue Train е една от най-известните състезателни коли в света, подчертаваща по перфектен начин състезателния дух на Bentley, а спечелването на състезанието е "пленило въображението на публиката" и е подхранило легендата за "Момчетата на Bentley".

Припомняме, че състезанията Blue Train са се провеждали през 20-те и 30-те години на миналия век, като основната цел на състезателите е била да бъдат по-бързи от луксозен френски влак пътуващ от град Кале в Северна Франция до Френската Ривиера.

От юбилейната серия ще бъдат създадени едва 4 единици, а Mulsanne Speed Blue Train ще може да бъде закупен от ексклузивни клиенти от континетална Европа.