Новият ван има по-агресивен вид, подчертан от острите фарове, хромираните елементи на радиаторната решетка и леко раздутите калници на автомобила.

Вижте снимки >>

Повече промени обаче настъпват във вътрешността на вана, която е изработена от по-висококачествени материали. Интериорът разполага с инфотейнмънт система с 6.33-инчов сензорен дисплей. Екранът е снабден със специални сензори за близост, което позволява превъртането на музикалната плейлиста да става само с движения във въздуха.

Новият Volkswagen T6 се задвижва от ново поколение 2.0-литров TDI двигател с мощности от 84 к.с., 102 к.с., 150 к.с. и 204 к.с.

За да отпразнува новото поколение на култовия ван, немската марка е създала и специална лимитирана серия - "Generation SIX". Тя е базирана на най-луксозния вариант на Т6 и включва предни LED светлини, 18-цолови лети джанти с ретро дизайн, затъмнени прозорци и повече хромирани елементи.

Както можем да очакваме, новият автомобил на VW разполага с множество системи подпомагащи шофьора, като от тях можем да изброим адаптивен криуз контрол и автоматична аварийна спирачна система, работеща в градски условия. Клиентите могат да поръчат допълнително и система, която превключва автоматично от дълги на къси светлини, когато открие превозно средство в насрещното платно.

Продажбите на новия Volkswagen T6 ще започнат съвсем скоро, а цената за базовия вариант на вана ще бъде от 23 035 евро.