Екстериорът на XC90 е останал почти без промяна, като шведите са решили да добавят повече хромирани елементи по външността на колата.

Вижте снимки >>


За сметка на това интериорът на луксозната SUV машина е коренно променен, а стандартната 5-местна конфигурация е сменена, тъй като отзад има две индивидуални седалки, снабдени с вентилация и функция за масаж.

Пътниците на задните седалки разполагат с по-големи нива на простор и могат да контролират част от функциите на автомобила посредством големи сензорни дисплеи, разположени зад всяка една от предните седалки.

Луксозният Volvo XC90 носи наименованието Excellence и разполага още със затоплящи се и охлаждащи се поставки за чаши, сгъваеми масички, собствен хладилник и две ръчно изработени кристални чаши.

Всъдеходът се е сдобил и с допълнителна звукоизолация, а аудиосистемата е на Bowers & Wilkins и разполага с 19 озвучителни тела.

ВИДЕО >>

Публичният си дебют Volvo XC90 Excellence ще направи на автошоуто в Шанхай, а по-късно през годината автомобилът ще започне да се предлага на избрани пазари.

От Volvo съобщиха още, че всички от бъдещите им модели ще разполагат с хибридни версии.

Разгледайте снимки от премиерата на Volvo XC90 в България >>