Американците описват Cadillac CT6 като "напълно нов подход към лукса", а външността на автомобила впечатлява с масивната си и доста характерна радиаторна решетка, предни LED светлини, стилни линии и скосен покрив.

Вижте снимки >>

Луксозният седан е дълъг 5184 мм, широк 1879 мм и висок 1472 мм, а благодарение на своята нова алуминиева платформа колата тежи под 1678 килограма. От Cadillac заявяват по този повод, че автомобилът им е един от най-леките в класа си, с тегло по-малко от това на BMW 5-Series, 6-Series и Mercedes-Benz E-Class.

Интериорът на Cadillac CT6 е изработен от висококачествени материали и предлага модерен дизайн и стилни декорации от екзотична дървесина и карбон.

Моделът разполага с инфотейнмънт система с 10.2-инчов дисплей, безжично зарядно за смартфон, климатична система с 4 зони, премиум аудио система с 34 озвучителни тела, а на гърба на предните седалки са разположени 10-инчови екрани.

В края на миналата година, Cadillac съобщи, че вместо огледало за задно виждане, CT6 ще разполага с водоустойчива камера и TFT дисплей.

Луксозният седан притежава множество системи подпомагащи водача и 360-градусова камера с нощно виждане, която разпознава животни и пешеходци.

Двигателната гама на Cadillac CT6 включва:

    -  2.0-литров 4-цилиндров турбо агрегат с 265 к.с.
    -  3.6 литров V6 двигател с 335 к.с.
    -  3.0 литров V6 туин-турбо агрегат с мощност 400 к.с.


Всички агрегати от гамата ще бъдат свързани с 8-степенна автоматична трансмисия. Клиентите ще могат да поръчат и вариант на автомобила с active-on-demand система за задвижване на всички колела.

Производството на новия Cadillac CT6 ще започне в края на годината, а малко след това ще започнат и продажбите на модела - първо в САЩ, а после и на останалите пазари.