Водещият на "Top Gear" бе уволнен от Би Би Си след като удари продуцент, а неговите колеги Джеймс Мей и Ричард Хамънд заявиха, че няма да участват в шоуто без Кларксън. Всичко това доведе до неизбежния край на "Top Gear".

Toyota от своя страна е решила да отдаде почести на уволнения водещ и пусна видео с някои от най-добрите му моменти зад волана на коли от японската марка.

ВИДЕО >>


Припомняме, че Джеръми Кларксън се превърна в първия човек отишъл на Северния полюс с кола, а автомобилът избран от него бе Toyota Hilux. Джеймс Мей от своя страна отведе непобедимия Hilux до ръба на действащ исландски вулкан и дори взе парченце лава за спомен.

Няколко години преди това Кларксън доказа, че Toyota Hilux е почти неунищожим. Пикапът бе наводнен и заровен в пясъка, бе удрян, бе запален, върху му бе пусната каравана, а като завършек Toyota Hilux бе поставена на покрива на сграда, която след това бе взривена.

Въпреки всички понесени щети, двигател на японската машина продължи да работи, а колата все още можеше да бъде шофирана. В следствие на това, повредената, но работеща Toyota се превърна в част от интериора на Top Gear.

Не се знае как ще продължи кариерата на култовия водещ, но Джеръми Кларксън вече получи оферта от руския военен канал "Звезда".