Италианското дизайнерско студио описва GEA като "луксозната кола на близкото бъдеще".

Това е елегантен автономен седан, който се вози на внушителни 26-цолови джанти, създадени от монолитен блок. Концепцията тежи малко над 2000 кг и разполага с шаси и каросерия, изградени от комбинация между въглеродни влакна и магнезий.

Вижте снимки >>

GEA е с дължина от 5,37 м, широк е 1,98 м и е висок 1,46 м, с щедро 3.33-метрово междуосие. Осветителните тела отпред и отзад са базирани на разработки на Audi - лазерни и LED технологии.

Мощността идва от 4 електрически мотора - всеки от тях генерира 190 к.с., а комбинираната мощност е 764 к.с. - достатъчно за максимална скорост от 250 км/ч.

При отвярянето на вратите се появява "виртуален червен килим", а в кабината откриваме два прозрачни 19-инчови LED екрана в задната част и предна пасажерска седалка, която може да се завърта на 180-градуса.

Налице е и специално приложение за смартфон, разработено в сътрудничество с LG, което позволява на водача да управлява седалките, климатичната инсталация, инфотейнмънт системата и дори да отваря и затваря вратите.

Самият водач разполага с 12-инчов екран пред себе си, който показва всички необходими данни, като скорост, навигация, заряд на батериите и др. От двете страни на основния дисплей има и два допълнителни 3.5-инчови екрана, предоставящи кадри от страничните камери.