Новият Tucson е доста по-луксозен от своя предшественик. Кросоувърът разполага с LED светлини и хромирана шестоъгълна решетка. Извитите назад фарове също допринасят за стила на SUV-a, който се е прицелил в С-сегмента.

Вижте снимки >>

Интериорът на колата е изграден от меки на допир материали, воланът е тапициран с кожа, а на централната конзола е поместен голям сензорен дисплей.

Новият Tucson разполага и с множество системи улесняващи шофьора, като колата може да следи пътното платно, да наблюдава слепите петна и да спира сама при извънредни ситуации.

Двигателната гама на Hyundai Tucson включва:

  -  1.6-литров бензинов GDI агрегат със 135 к.с.
  -  1.6-литров турбиниран Т-GDI двигател със 176 к.с.
  -  1.7-литров дизелов CRDi агрегат със 115 к.с.
  -  2.0-литров дизелов CRDi във версии със 136 к.с. и със 184 к.с.


Новият Hyundai Tucson разполага и с две хибридни версии, като първата съчетава 2.0-литровия дизелов двигател (136 к.с.) с електромотор с 14 к.с. и с 48-волтова литиево-йонна батерия. Общата мощност на тази версия е 150 к.с. и 413 Нм въртящ момент.

Корейският кросоувър има и плъг-ин хибридна версия, съчетаваща 1.7-литровия дизелов CRDi агрегат (115 к.с.) с електромотор с 68 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет от 10.7 кВтч. Общата мощност на тази разновидност е 183 к.с. и 474 Нм въртящ момент, като в изцяло електрически режим плъг-ин хибридът ще може да измине 50 км.

Продажбите на новия Hyundai Tucson ще започнат през втората половина на тази година.