Новият Jazz идва с характерна радиаторна решетка и с издължени назад фарове. Колата е с 95 мм по-дълга от предходната версия, а колесната ѝ база е пораснала с 30 мм.

Вижте снимки >>

Благодарение на своите "магически" седалки, новата Honda Jazz предлага "водещи в класа си нива на простор". Обемът на багажника е 354 литра, а при спуснати задни седалки нараства до 884 литра.

Интериорът на колата е снабден с най-новата инфотейнмънт система на Honda и 7-инчов сензорен дисплей, който предлага достъп до интернет.

Honda Jazz използва същата платформа, върху която е изграден и новия HR-V.

Задвижването на европейския Jazz ще става благодарение на 1.3-литров i-VTEC бензинов двигател от серията Earth Dreams Technology. Агрегатът има 102 к.с. и предлага високи нива на ефективност и икономичност.

Купувачите на новата Honda Jazz могат да направят избор измежду стандартната 6-степенна ръчна скоростна кутия и полу-автоматична CVT трансмисия.

Японският автомобил предлага и множество системи за подпомагане на шофьора, които разчитат на камера и радар.

Новата Honda Jazz може да разпознава пътните знаци, да сигнализира при опасност от катастрофа или при неочаквана смяна на пътното платно.

Третото поколение Honda Jazz ще направи публичния си дебют на автошоуто в Женева, а продажбите на автомобила ще започнат още от това лято.