Екстериорът на Touran е с по-остри и агресивни линии, като едновременно с това запазва традиционния за семейните коли външен вид.

Вижте снимки >>

Автомобилът е с 130 мм по-дълъг от своя предшественик, като 113 мм от тях са добавени в дължината на колесната база. Благодарение на това колата е станала по-просторна.

Volkswagen твърдят, че новият Touran има най-големия багажник в класа си, с възможност да побере до 1040 литра. При спуснати задни седалки полезният обем нараства до впечатляващите 1980 литра.

Въпреки че е по-дълъг, Volkswagen Touran е с 62 килограма по-лек от предходната генерация, като това е станало и благодарение на използваната MQB платформа.

Интериорът на семейния автомобил разполага с най-новата инфотейнмънт система на VW, която може да работи с Android Auto на Google и Car Play на Apple.

Моделът предлага голямо разнообразие от системи, като адаптивен круиз контрол, автоматично спиране при сблъсък, система помагаща при задръствания, а вратата на багажника може да бъде отворена само с размахване на крак.

Вижте видео >>


Двигателната гама на модела включва богат избор между турбинирани дизелови и бензинови агрегати.

Входящ при бензиновите мотори е 1.2-литровият TSI агрегат със 110 к.с., като след него следват 1.4-литров TSI със 150 к.с. и 1.8-литров TSI със 180 к.с.

Дизеловата гама стартира с 1.6-литров TDI със 110 к.с. и 2.0-литров TDI във версии със 150 к.с. и 190 к.с.

Новият Touran ще направи публичния си дебют на автошоуто в Женева, където Volkswagen ще представи и фейслифта на Sharan. Продажбите на новото поколение Touran ще започнат от началото на лятото.