Избраните автомобили отразяват мнението на екипа на Дир.бг, а подреждането им е по азбучен ред:

Acura NSX - След години на усилена разработка Honda най-накрая ще представи своята спортна "перла". Acura NSX ще ни зарадва съвсем скоро - колата ще дебютира на 12-ти януари 2015 г. Със своя външен вид, изчистен и фокусиран върху шофьора интериор и върхови технологии японската кола има потенциала да се превърне в едно от култовите спортни купета на сегашното десетилетие.

Alfa Romeo Giulia
- На 24-ти юни 2015 година Alfa Romeo ще отбележи своята 105-та годишнина по незабравим начин - показвайки ни дългоочаквания си нов седан - Alfa Romeo Giulia. Малко се знае за колата, но още от сега е ясно, че тя ще притежава една неповторимо красива външност.

Audi A4 - Новото поколение на култовия седан на Audi ще бъде представено през есента на 2015 година. Новата А4-ка ще предложи по-агресивен външен вид, взаимстващ от стила на новото ТТ. Audi A4 ще бъде по-леко и икономично, а благодарение на своята нова архитектура - и по-здраво.

BMW 7-Series - Тази година баварската компания ще покаже новото поколение на своя върхов седан, за който се предполага, че ще взаимства доста от вече показаната Vision Future Luxury концепция. Нашето мнение обаче е, че колата ще има малко по-консервативна външност спрямо тази на концепцията. Сигурно е обаче, че новото BMW 7 ще ни зарадва със съчетанието си от върхови нива на лукс и мощност.

Infiniti Q60 - Eлитното подразделение на Nissan ще покаже в началото на новата година своята елегантна концепция - Q60. От Infiniti още от сега заявяват, че концепцията ще получи своя производствена версия, която най-вероятно ще видим преди края на 2015 година. Със сигурност обаче можем да очакваме много стил и лукс от новото спортно купе на японската марка.

Land Rover Defender - Сегашната генерация на здравия Defender е останала почти непроменена от 1990 година и не се отличава много от оригиналната машина дебютирала преди цели 65 години. От Land Rover обаче вече разработват новото поколение на своя "работен кон". Говори се дори, че британците ще създадат няколко различни варианта на здравия Defender и при всички положения през новата година ще чуем името на мощната SUV-машина.

Opel Astra - Доста вероятно е в края на 2015 година Opel да представи новото поколение на култовата Astra. Възможно е колата да почерпи вдъхновение от концепцията на Opel Monza, а новата Astra да ни зарадва с по-спортен вид.

Skoda Superb - Върховият седан на Skoda ще приеме по-агресивни черти и спортен дух. Компанията дори нарича новия Superb - "най-добрата Skoda създавана някога", а като прибавим към това и малко по-народната цена на колата, Skoda Superb определено може да се превърне в един от хитовете на 2015 година.

Toyota Supra - Говори се, че от Toyota подготвят нов спортен модел за 2015 година, а ние можем само да се надяваме, че това ще бъде новото поколение на култовата Supra. За него се знае, че със сигурност ще се появи на бял свят до 2017 година и е възможно да е базирано на концептуалната Toyota FT-1. Дали обаче това няма да стане по-рано и новата Supra да дебютира доста по-скоро?

Volkswagen Crossover - Знае се със сигурност, че Volkswagen разработва нов кросоувър, който може би ще покаже на изложението в Детройт. Отделно от това тази година ще започне производството на концептуалния Volkswagen CrossBlue. Възможно е немският гигант дори да покаже производствен вариант на концепцията CrossBlue Coupe или Cross Coupe. При всички положения обаче VW ще ни зарадват с нов кросоувър автомобил през новата 2015 година.

Вижте снимки >>

След като хвърлихме един бегъл поглед над автомобилите, за които определено ще чуваме доста през новата година, нека видим с какво ще запомним приключващата 2014 година.