Според списание Autocar, режисьорът на филма Сам Мендес е избрал злодеят в новия Бонд да шофира концепцията Jaguar C-X75.

Вижтe снимки >>


Тази суперкола явно ще преживее ренесанс, след като световната криза сложи край на суперлуксозния и спортен проект на Jaguar.

Британската марка обяви своя модел още през 2010 година, като планираше да произведе около 250 бройки от суперколата - всяка с цена около 1 милион евро.

През 2012 година обаче Jaguar сложи край на проекта. Предвиждаше се C-X75 да се задвижва от сложна хибридна конфигурация, включваща 4 електромотора с обща мощност от 195 к.с.

В настоящия филм обаче Jaguar C-X75 ще се задвижва от доста по-стандартен 5.0-литров V8 двигател, твърдят от списанието.

От друга страна екипът на филма съобщава, че автомобилът на Джеймс Бонд - Aston Martin DB10, няма да бъде пуснат в продажба.

От него ще бъдат произведени едва 10 бройки - всички предназначени за нуждите на филма, като повечето от тях няма да оцелеят, тъй като ще бъдат използвани в каскади и дори взривявани.

Новият филм за агент 007 - "Спектър" ще излезе на 23 октомври 2015 година, а екипа на филма обещава каскадите, които ще видим в него да бъдат незабравими и напълно реални - без използването на компютърно генерирани образи.