Името на купувача не се съобщава. Сумата е направо нищожна, като се има предвид, че миналата година "Батмобил", използван по време на снимки на сериала за Батман през 60-те години на миналия, век беше купен на търг за 4,2 милиона долара.

Продаденото сега возило е създадено от Форест Робинсън. Трябвали му три години, за да превърне "Олдсмобил-88" от 1956 г. в колата, чието изображение се среща във всички стари комикси за Батман от 40-те и 50-те години на миналия век, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Робинсън завършва работата си през 1963 година. В края на 60-те години това е първият официално регистриран "Батмобил", използван в телевизионно шоу и като рекламен експонат в кампанията на All Star при излизането на сериала за Батман през 1966-1968 г.

На самите му снимки обаче колата на Робинсън не е използвана. Вместо нея зрителите гледат "батмобил", създаден на базата на "Линкълн Футура-55".

"Батмобилът" на Робинсън е продаден, след което следите му се губят. Той е открит на поле през 2008 година. Реставрацията му отнема няколко години.