Visteon е един от лидерите в производството на инфотейнмънт системите, инструменталните клъстери - табла и автомобилната електроника и софтуер, а софийското подразделение на компанията е второто по големина в света - с над 550 служители.

Именно за това в София, на пресконференция провела се вчера, водещият дизайнер за Европа - Андреас Дойбцер представи футуристичната концепция "e-Bee".

Концепцията се основава на желанието на потребителите за повече свързаност между автомобилите участващи в движението по пътищата.

Главен акцент в нея е т.нар. Swarm intelligence или интелигентност на рояка, където всички коли ще комуникират помежду си и ще си помагат взаимно, превръщайки по този начин ежедневните катастрофи и проблеми по пътищата в отживелица.

Вижте видео >>

Повече персонализация, повече свързаност и в крайна сметка улесняване и повишаване на комфорта за крайния потребител, са целите които си е поставила компанията.

Вижте снимки >>

Запитан за българското участие в проекта "e-Bee", Андреас Даубзер бе лаконичен, но коментира, че българският екип е особено талантлив и способен.

Редица инфотеймънт системи и информационни клъстери са били програмирани и създадени в България, а продуктите на родния екип са били предназначени за компании като Daimler, BMW, Peugеot, Renault, Ford, General Motors, VW Group, Mazda, Mitsubishi, Honda и други.