Най-мощната кола в света - Bugatti Veyron се роди преди близо 10 години - през 2005 г.

Вижте снимки на Bugatti Veyron >>

Сега обаче става ясно, че нов модел е в процес на разработка и той ще бъде "нещо повече от заместник", или поне така обещава главният дизайнер на Volkswagen групата - Валтер де Силва, в интервю, дадено за Top Gear.

Валтер де Силва е отказал да предостави допълнителна информация относно бъдещия модел, но е казал, че "ще бъде произведение на изкуството", а компанията е положила "много усилия по разработването на технологията, която би позволила създаването на продукт, който би поставил съвсем нови критерии".

Според последните слухове, новият модел на Bugatti ще бъде лимитиран само до 450 бройки и ще остане с W16 8.0-литров двигател с четири турбини и ще бъде съчетан с електрически мотор.

Очаква се хибридната система да има обща мощност от космическите 1500 к.с., които биха позволили на суперколата да развие максимална скорост от 435 км/ч.

Предполага се още, че новото Bugatti ще има доста авангардни технологии за спестяване на теглото, което би "набъбнало" заради добавената хибридна технология, особено като се има предвид, че и Veyron не е от най-леките автомобили със своето тегло от 1888 кг.

Главният дизайнер на Volkswagen споделя, че новото Bugatti няма да се базира на концепцията Galibier, защото това "щяло да обърка клиентите".

Вижте снимки на Bugatti Galibier >>