Разработена съвместно с Touring Superleggera, концепцията изразява "най-емоционалния и минималистичен стил на автомобилизма".

Вижте снимки >>

Купето на Superleggera Vision е ръчно изработено и с меки извивки. Други особености по стайлинга включват - предна броня изработена от въглеродни влакна, подсилени с карбон странични прагове и централно разположена задна перка с отличителен външен вид.

Кабината е с минималистичен дизайн и е елегантно обзаведена с кожа, таблото е от алуминий, има още аналогов часовник и електронни датчици. Воланът е с три спици, а по вратите има елементи, вдъхновени от британското знаме.

MINI не разкриват много от характеристиките на автомобила, но потвърждават, че той ще използва единствено електромотор.

Вижте видео >>

Гуруто на BMW стайлинга - Адриан ван Хойдонк заяви по повод на новата концепция: "Touring Superleggera и MINI имат много общи черти. И двете компании отдават голямо значение на своята история и това е определящо за външния им вид и до днес. Нещо повече, те винаги се стремят да подчертаят отличителната си същност, връщайки се винаги се към своя превърнал се в икона дизайн. Обединението на тези елементи в MINI SuperleggeraTM Vision създават един елегантен автомобил, интерпретиращ британския роудстър под влиянието на италианския стил и съчетаващ майсторство на ръчната изработка."