Тази масивна OTR гума е проектирана да пренася стотици тонове скали и други материали и е част от RM (Rock Mining) гамата гуми на компанията.
Гигантската 63-инчова (диаметър на джантата) гума е предназначена за монтаж на най-голямото оборудване за подземни и наземни мини за въглища, твърди скали, злато и мед.
С височина от 4.023 метра тази гума е по-висока от законово допустимата височина за полуремаркетата в Европа (4 метра) и е с метър по-висока от баскетболен кош. В нейните 5 400 кг се съдържат напреднали технологии, които позволяват на гумата да пренася товар от 100 000 кг със скорост до 50 км/ч.
Технологиите, който се съдържат в гумата, са свързани с материалите, конструкцията и дизайна ѝ. 63-инчовата гума има стоманени каркас и коланен пакет и е прецизно изработена, с помощта на най-интегрираното производствено оборудване.
За дизайна на гумата са използвани методи за компютърни симулации , като Goodyear работи съвместно с производителите на минни машини, за да гарантира, че гумата е най-подходящата за техните автомобили.
Новата гума на Goodyear е проектирана за оптимална производителност. Нейните свойства включват каучуковата смес на Goodyear с охлаждащата технология CycleMax на протектора, взаимнозаключващи се централни канали за повишена стабилност и допълнително охлаждане. Високият ъгъл на каналите без посока на въртене подпомагат сцеплението, а специални допълнителни елементи на странѝцата помагат за намаляване на загряванео на гумата.
63-инчовата гума се предлага в два размера: 53/80R63 и 59/80R63; с три вариации на смесите и две дълбочини на каналите (E3 и E4), или общо 12 варианта.