Германците предлагат към стандартния 6,5-литров 12-цилиндров мотор да бъдат монтирани 2 турбини, които заедно с допълнителни доработки ще увеличат мощността на суперколата от 700 на 1200 к.с., предаде БГНЕС.
Ако това все пак ви се струва малко - в зависимост от настройките на налягането и вида на горивото мощността може да достигне 1500 к.с. Максималният въртящ момент ще се повиши от 690 на 910 Нм.
Тунингованият Aventador ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,3 секунди - с 0,7 секунди по-бързо от базовия модел. Максималната скорост ще бъде 375 км/ч - с 25 км/ч повече.
Чрез увеличение на кубатурата на двигателя до 7,7 литра мощността му пък ще може достигне до умопомрачителните 2000 к.с., твърдят от DMC.
Проектът включва и тунинговане на купето с масирано използване на карбон с цел олекотяването му. Ще са необходими и нови вентилационни отвори, нови преден спойлер и прагове, както и електронно регулируемо задно крило, които да удържат колата залепена върху шосето.
Интериорът ще е хиперлуксозен - тапицерия от крокодилска кожа, позлатени вместо хромирани дръжки и пр. Водачът и пасажерът ще общуват помежду си чрез радиовръзка, тъй като иначе не биха могли да се чуват заради страхотния рев на двигателя. За целта ще имат специални шлемове подобно на пилотите в изтребител.
От DMC уточняват, че подобен звяр ще струва минимум 2,5 млн. долара, затова биха се наели да го конструират само ако някой предварително изяви желание да плати тази цена.