Това предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на информация от централата на компанията в Детройт, цитирана от БТА.
"Вече не се борим за оцеляване, а се стремим към лидерство в целия свят. Ще продължим да следваме курса, който вече доказа правилността си", заяви Бара.
По думите й концернът ще продължи да осъществява реорганизация на своя бизнес в Европа и да подобрява рентабилността на производството си като цяло.
През декември миналата година General Motors обяви, че ще прекрати продажбите на Chevrolet в Европа и ще се съсредоточи върху марките Opel и Vauxhall. Разходите за реорганизацията на продажбите възлизат на около 1,1 милиарда долара.
Мери Бара заяви също така, че възнамерява до края на 2015 година равнището на печалбата преди облагане с данъци в Северна Америка да бъде 10 процента, а в Европа компанията да не бъде на загуба.
Освен това автомобилостроителят планира тази година да продаде 5 милиона автомобила на китайския пазар, където миналата година е продал 3,1 милиона автомобила.
През 2013 година General Motors зае второ място по продажби в света след Toyota.
52-годишната Бара стана първата жена главен изпълнителен директор на General Motors и в целия автомобилен свят. По-рано тя бе старши вицепрезидент за глобалното продуктово развитие на компанията.