Основателят на Icon Джонатан Уорд първоначално започва да реставрира класически автомобили и да ги превръща в поръчкови возила само като хоби. Това, което започва като хоби за Уорд, се превръща в автомобилна компания за модерни коли в класически стил, съобщава БГНЕС.
Модерният пикап Icon Thriftmaster е нова версия на ретро модел от 40-те и 50-те години на миналия век. Корпусът на Chevrolet 3100 е напълно възстановен, като са запазени класическите изчистени линии. Екстерорът е матово сив, а металните части по фаровете, решетката отпред, емблемите и броните са от лъскава алуминиева сплав.
Вижте снимки >>
Интериорът също е впечатляващ - седалки с тапицерия от черен бизон, магнитен панел, зад който има сензорен екран, подът е като на Ролс Ройс.
Под предния капак на Icon Thriftmaster има 5,3-литров двигател Magnuson с 8 цилиндъра, който развива 435 к.с. и 621 Нм въртящ момент.
За тези, които не могат да се справят с толкова мощна кола, или просто не смеят да поемат отговорността за действията си, има версия с 315 конски сили.
Icon ще произведе само 5 автомобила Thriftmaster. Всяко едно от класическите луксозни возила ще струва 250 000 долара.