Това каза в интервю за "Фокус" Илия Терзиев, изпълнителен директор на компанията Литекс Моторс, и носител на титлата мистър Икономика за 2013 година.
"Конкретни прогнози за продажбите не мога да дам, но смело мога да кажа, че сме амбицирани да реализираме успешно плановете си за догодина и да продължаваме да бъдем лидери на пазара в някои сегменти както през 2012 г. и 2013 г. ", каза Илия Терзиев.
По думите му - икономическата криза движи тенденциите на пазара вече няколко години, а специално за автомобилния пазар, влиянието й е негативно.
"Нивата на продажбите на нови автомобили се запазват на стари нива, равни на тези през 2003 г., или спадат, ръст се бележи единствено в определени месеци през годината. Прогнозите са тази тенденция да се запази и дори до 2019 година пазарът да остане в тези граници.
"Нормално е това да се отразява отрицателно на продажбите както на нашата компания, така и на останалите автомобилни производители. Стремим се да отговаряме на търсенето и да се съобразяваме със свитите възможности на потребителите", каза Илия Терзиев.