На събитието присъстваха висши мениджъри от автомобилния бранш, автомобилни състезатели и известни личности.
В рамките на церемонията беше представен иновативният електромобил BMW i3, който грабна „Зелен волан“ и у нас, и за цяла Европа. „Баварецът“ пристигна специално за събитието и напусна страната минути след слизането си от сцената.
Освен него двойни отличия получиха Citroen C4 Picasso и Mercedes S-класа. Те бяха отличени като първенци както за България, така и за Стария континент в класовете „Ванове“ и „Луксозен клас“.
Останалите победители ca:
► в клас „SUV-ове“ – международно гласуване: BMW X5/ българско гласуване: Range Rover Sport
► в клас „Малки и компактни автомобили“ – международно гласуване: VW Golf/ българско гласуване: Mazda3
► в „Среден клас“ – международно гласуване Audi A3 Седан/ българско гласуване Infiniti Q50
► в клас „Купета/кабриолети“ – международно гласуване Jaguar F-Type/ българско гласуване BMW Серия 4
Освен традиционните „волани“ беше връчена и наградата Connected Car за свързаност на автомобила, която отиде при Toyota и Lexus.
Успоредно с победителите в конкурса „Златен волан на AUTO BILD” бяха излъчени и победителите в третото издание на конкурса „Автомобилен сервиз на годината“, организиран от Shell България и икономичните горива Shell FuelSave.
Голямата награда „Сервиз на годината за 2013 г.” беше присъдена на „Порше София Запад“. Сервизът получи най-висока комплексна оценка от вота на експертното жури и онлайн гласуването на клиенти.
„Порше София Запад“ зае първото място, според оценката на журито, и в категорията „Голям мултифункционален сервиз”, с минимална преднина пред „София Франс Ауто – Комплекс София 3“ и „Балкан Стар Ритейл“ – клон София (леки автомобили).
При компактните мултифункционални сервизи първото място беше отредено на комплекс „Венци Велико Търново“, следван от софийския „ХЕЕД-91“ и „София Франс Ауто - Велико Търново“.
Сливенският Автоцентър „ХиГ“ получи наградата „Близо до клиента“, след като събра най-много гласове от потребителите.