Първо и преди всичко,  наименованието на "One: 1" се отнася до съотношението тегло към к.с., което ще бъде истинско 1:1 за разлика от други автомобили, постигнали това чрез измерване на тегло "на сухо". При One: 1 ще бъде заедно с всички необходими течности - вода, масла, горива и др. Това разкри Кристиан фон Кьонигсег, който добави, че колата ще произвежда 1400 к.с.
Компютрите на Koenigsegg показват, че колата ще бъде най-бързата в спринтове от  0-200 км/ч, 0-300 км/ч и 0-400 км/ч. Всъщност, шведската компания споменава, че удря 399.1 км/ч от място за невероятните 20 секунди, което го прави с двадесет и пет секунди по-бърз от Veyron. Максималната скорост ще бъде по-малко от 450 км/ч, което е значително повече от 415 км/ч на Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition. Трябва да споменем неограниченият WRE Veyron може да направи 431 км/ч, но серийната версия се продава с електронен ограничител на максималната скорост, което може да се случи и на One: 1.
Вижте снимки>>
Собственикът на компанията обяви, че прототипът ще бъде готов до края на 2013 г. с ограничено производство до шест коли. Въпреки, че цената му ще бъде "значително по-висока" в сравнение с Agera S, търсенето на One: 1 е силно, но дори и така Koenigsegg смята, че ще загубят пари за тази кола. От друга страна, One: 1 ще се повиши познаваемостта на марката и трябва да повиши бъдещите печалби на предстоящи модели, а изследванията и разработките, инвестирани в колата, ще намерят приложението си при "по-малки" модели.
Кристиан фон Кьонигсег завършва интервюто, като казва "никой не се нуждае от подобна кола", но "просто трябва човек да я желае".