Хиляди журналисти първи ще видят новостите на изложението, което днес отваря врати за медиите. Форумът се провежда на всеки две години във финансовия център на Германия, припомня ДПА, цитирана от БТА.
Настроението е оптимистично на фона на усилията, които производителите полагат след години на спад в продажбите заради кризата в еврозоната. Според експерти пазарът се стабилизира и може да постигне растеж от догодина.
Акцентът на 65-ото издание на изложението е върху електромобилността и технологиите, свързващи един автомобил с друг и със света около него.
Производителите се надяват, че по-екологичните коли и новите технологии ще предизвикат сензация и ще убедят купувачите, че е време за нов модел, отбелязва Асошиейтед прес.
Изложението започва да приема представители на бранша от четвъртък, когато ще бъде официално открито от германския канцлер Ангела Меркел.
Освен че е една от ключовите експортни индустрии за Германия, автомобилният бизнес е един от най-големите работодатели в страната, отбелязва ДПА. Сред атракциите във Франкфурт ще бъдат първият изцяло електрически модел на BMW - i3, и версиите с нулеви емисии на бестселъра Golf и на мини автомобила Up! на Volkswagen.
Mercedes-Benz изглежда се е насочил към младите шофьори, поставяйки в центъра на вниманието компактния си електромобил B-class и услугата за споделяне на автомобили, използваща субкомпактния модел Smart.
В събота автосалонът отваря врати за широката публика до 22 септември.