Обновеният модел е по-елегантен от своя предшественик и има по-спортна предна броня, ревизирана предна решетка и нови би-ксенонови светлини и LED DRL. Можем също така да видим рестилизиран преден капак, както и актуализирани стопове и по-отличителни емблеми на задния капак.
Вижте снимки >>
Кабината до голяма степен е останала непроменена - има нов волан и ревизирана тапицерия.
Skoda предлага две стайлинг версии за новия Yeti - бялата е предназначена за града, докато зелената има офроуд визия благодарение на своите черни брони, странични лайстни, предпазни детайли отдолу и прагове на вратите. И двете версии имат просвет от 180 мм.
Това е първият модел на Skoda, който се предлага с камера за обратно виждане (опция). Yeti осигурява товарен капацитет от 405 литра, а със сгънати седалки той нараства до 1760 литра.
Автомобилът се предлага с избор между три бензинови и четири дизелови двигатели, с мощност в диапазона от 105 к.с. за 1.2 TSI до 170 к.с. при 2.0 TDI. В зависимост от избрания двигател се предлага с предно задвижване или задвижване на всички колела. Скоростните кутии са 6-степенна механична или 6-степенна/7-степенна DSG.
Най-икономичният вариант е GreenLine. Оборудван с двигател 1.6 TDI (105 к.с.) с предно задвижване и ръчна трансмисия, той консумира само 4.6 литра на 100 км.